Україна

Фінансова допомога Україні від Франції – Жебрівський заявив, що 1,2 млрд євро – це не подарунок – 1News

Павло Жебрівський

Це є взаємовигідна угода для двох держав, зауважив політик

1,2 млрд євро макрофінансової допомоги від Франції – це не подарунок Україні, оскільки у цю суму входить достатньо велика складова французького виробництва. Фактично, надавши кредит Україні, французи збувають свою продукцію і розвивають свою економіку. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив народний депутат України IV-VI скликань, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації у 2015-2018 рр. Павло Жебрівський.

Гість студії прокоментував надану Україні макрофінансову допомогу від Франції.

“1,2 млрд євро кредиту, який отримали: 200 млн кредиту і на мільярд гарантій, але це не подарунок Україні, тому що насправді у ці 1,2 млрд входить достатньо велика складова французького виробництва. Фактично, надавши кредит Україні, вони збувають, у тому числі, і свою продукцію і розвивають свою економіку. Це загальновідома практика, і, власне, у цій частині Макрон як кандидат у президенти Франції спрацював на бізнес Франції”, – сказав Павло Жебрівський.

Водночас, каже він, Україні це також вигідно, бо сьогодні з огляду на загрозу широкомасштабного наступу РФ ускладнився доступ до міжнародних кредитних ресурсів.

“Через це тут вигідно як Україні, так і Франції. Це ніякий не подарунок, це ніякий не крок назустріч. Це взаємовигідна угода”, – зазначив гість студії.

1News за темою: Зустріч Макрона і Зеленського у Києві: Що обговорювали лідери Франції і України і до чого дійшли

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Франція надасть Україні макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 млрд євро для стабілізації української економіки. Про це йшлося під час його брифінгу 8 лютого за підсумками зустрічі із президентом Франції Емманюелем Макроном.

Як повідомлялося раніше, Велика Британії виділить Україні додатково 88 млн фунтів (майже 119 млн доларів). Ця фінансова допомога допоможе захистити країну від російського впливу.

Зокрема кошти підуть на підтримку системи належного управління та підтримки незалежності енергосистеми України.

При цьому Швеція спільно з Великою Британією, Канадою, Швейцарією і США запустила новий фонд для зміцнення стійкості України. Стокгольм виділяє 50 млн шведських крон (близько 5,4 млн доларів), які будуть надані протягом наступних трьох років.


Джерело

Back to top button