Україна

Фінансова допомога Україні – Франція надасть 1,2 млрд євро – 1News


Фото з відкритих джерел

За його словами, це допоможе стабілізувати українську економіку

Президент Володимир Зеленський заявив, що Франція надасть Україні макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 млрд євро для стабілізації української економіки. Про це йшлося під час його брифінгу за підсумками зустрічі із президентом Франції Емманюелем Макроном.

“Підтримка економічна є дуже важливою, і ми дуже цінуємо такий крок солідарності з іншими державами, потужний крок саме з боку Емманюеля, з боку Франції – виділення 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні. Це справді нам допоможе стабілізувати нашу економіку. Ми наразі уже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної стійкості України”, – зазначив український глава.

1News за темою: Австрія надасть 2,5 млн євро допомоги для МКЧХ та неурядових організацій на Донбасі, – глава МЗС

Як повідомлялося раніше, Велика Британії виділить Україні додатково 88 млн фунтів (майже 119 млн доларів). Ця фінансова допомога допоможе захистити країну від російського впливу.

Зокрема кошти підуть на підтримку системи належного управління та підтримки незалежності енергосистеми України.

При цьому Швеція спільно з Великою Британією, Канадою, Швейцарією і США запустила новий фонд для зміцнення стійкості України. Стокгольм виділяє 50 млн шведських крон (близько 5,4 млн доларів), які будуть надані протягом наступних трьох років.


Джерело

Back to top button