Україна

Анрі Матісс – у Франції в купі сміття знайшли малюнок художника – 1News


Фото з відкритих джерел

Наразі полотно проходить мистецтвознавчу експертизу

На південному сході Франції в купі домашнього сміття знайшли невідомий малюнок Анрі Матісса. Про це повідомив телеканал BFMTV.

Як уточнила оцінювач-аукціоніст Дженніфер Премп’є-Роллан, вона знайшла картину в одному з будинків у департаменті Вар під час звичного огляду майна під час процедури оформлення опікунства.

Жіночий портрет був у картонній коробці, яка лежала під купою сміття. На малюнку є підпис художника.

Наразі полотно проходить мистецтвознавчу експертизу.

Роллан відзначила, що це другий твір Матісса, який було виявлено у регіоні за останні півтора року. Раніше вона знайшла ескіз до знаменитого портрета Елен Мерсьє, уродженої княгині Голіциної. Малюнок, місцезнаходження якого було невідоме з 1948 року, зберігалося у шафі жительки комуни Манос.

Наприкінці травня 2021 року цей ескіз продали на аукціоні за 220 тисяч євро.

1News за темою: У США чоловік купив за 30 доларів малюнок, який виявився роботою Дюрера

Нагадаємо, раніше у російському Єкатеринбурзі пошкодили картину Анни Лепорської “Три постаті” з колекції Третьяковської галереї. Зазначається, що витвір мистецтва пошкодили під час виставки в артгалереї Єльцин Центру.

Також відомо, що пошкодження було завдано кульковою ручкою, але коли саме – невідомо. На картині помітили намальовані очі на обличчях двох фігур. Чорнило вже проникло в шар фарби, проте рельєф мазків не порушено.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button