Україна

Евакуація дипломатів – За даними ЗМІ, США хочуть вивезти з України переважну більшість спіробітників посольства – 1News

Йдеться про переважну більшість з майже 200 американців


Фото з відкритих джерел

Держдепартамент США планує оголосити вранці в суботу, 12 лютого, що практично всі американські співробітники київського посольства будуть змушені покинути Україну. Причина – зростання ймовірності російського вторгнення в Україну. Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначають джерела видання, невелика кількість чиновників може залишитися в Києві, але переважна більшість з майже 200 американців в посольстві будуть вивезені з країни або переміщені на крайній захід України, ближче до польського кордону, щоб США могли зберегти дипломатичну присутність в країні.

У Держдепартаменті не прокоментували цю інформацію.

1News за темою: Білий дім схвалив розміщення військ США у прикордонному районі Польщі для евакуації своїх громадян із України, – ЗМІ

Раніше посольство США рекомендувало американським громадянам виїхати з України у зв’язку із загрозою російського вторгнення. Дипломатичне відомство оприлюднило дорожню карту із переліком країн для виїзду.

Нагадаємо, раніше Велика Британія оголосила про евакуацію частини співробітників посольства в Києві. Причиною називають загрозу загострення з боку РФ.

Після цього стало відомо, що Міністерство закордонних справ Німеччини розробляє кризовий план для евакуації співробітників посольства країни в Україні та інших громадян ФРН, але наразі не бачить необхідності в організації масштабної операції.

До таких заяв приєдналася і Канада, влада якої вирішила тимчасово відкликати з України “другорядних” дипломатів та членів їх сімей.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button