Україна

Естонія передасть Україні археологічні цінності, вилучені в контрабандистів


Естонія передасть Україні археологічні цінності, вилучені в контрабандистів

До передання з Естонії в Україну готують артефакти, які були виявлені під час спроби контрабанди в 2019 році.

Естонія планує передати Україні 274 археологічні артефакти, виявлені під час спроби контрабанди. Про це йшлося під час робочої зустрічі т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, посла України в Естонії Максима Кононенка і посла з особливих доручень МЗС Ігоря Осташа, повідомляє пресслужба міністерства культури та інформаційної політики України.

“Завдяки потужній співпраці естонської та української сторін ми відзначаємо ще одну перемогу нашої держави на культурному полі. Незабаром експонати будуть передані в Україну. Вони вдало доповнять наше національне надбання та демонструватимуть історичну справедливість”, – зазначив Карандєєв і подякував представникам дипломатичної служби за максимально швидке передання артефактів Україні.

До передання з Естонії в Україну готують артефакти, які були виявлені під час спроби контрабанди в 2019 році: поліція й прикордонна служба Естонії завадили незаконному ввезенню на територію країни археологічних артефактів, серед яких були 274 предмети, що належать до культур раннього залізного та залізного віку від V-IV ст. до н. е. до VII-X ст. н. е. і є частиною культурної спадщини України.

Раніше повідомлялося, що Росія знищила і пошкодила в Україні 274 культурні об’єкти. Це дані станом на 1 серпня 2023 року.

ЮНЕСКО взяла 20 об’єктів культурної спадщини України під посилений захист

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button