Україна

Ескалація російсько-українського конфлікту – ймовірність оцінюється як низька – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

Глава Міноборони зазначив, що українські військові прораховують усілякі сценарії і роблять усі необхідні дії для нейтралізації загроз

Міністр оборони України Олексій Резніков оцінив ймовірність значної ескалації російсько-українського конфлікту як низьку. За його словами, українські військові прораховують усілякі сценарії і роблять усі необхідні дії для нейтралізації загроз. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

“Ймовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватися як низька”, – сказав Резніков.

Глава Міноборони зазначив, що за кілька днів розпочнуться активні російсько-білоруські військові навчання, які можуть тривати до 20 лютого, але з українського боку “робиться все необхідне для контролю схожих ситуацій”.

“Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний раніше акцентував, що, починаючи з жовтня минулого року, вживаються необхідні заходи – і на рівні планування, і на рівні практичних навчань – про відсіч агресору”, – сказав Резніков.

1News за темою: США не виключають анексію Донбасу з боку РФ, – Салліван

Він наголосив, що Україна діє планово та скоординовано для виключення будь-яких провокацій.

Водночас, в Україні відбувається підготовка сил територіальної оборони та проводяться навчання з оборонною зброєю, отриманою в рамках міжнародної допомоги.

“Набирає обертів розгортання сил ТрО Збройних сил України. Відбувається велика кількість підготовчих заходів із громадянами. Ми маємо всю повноту інформації та реалістично оцінюємо ситуацію”, – підсумував глава Міноборони.

Раніше командувач сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін заявив, що наразі невідомо, чи братиме учать в зоні ведення бойових дій територіальна оборона у разі повномасштабного наступу Росії.


Джерело

Back to top button