Україна

Епідеміолог: антитіла має 43 % населення України

З урахуванням того, що в Україні коронавірус поширюється вже майже рік, антитіла до цієї інфекції є майже у кожного другого жителя країни. Таку інформацію оприлюднила завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медуніверситету Наталія Виноград в ефірі “Свободи слова Савіка Шустера”, передає 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Незважаючи на те, що багато хто каже, що не хворіли на коронавірус і не відчували жодних схожих симптомів, у 43% населення України є антитіла”, – повідомила медик.

За її словами, про такі показники свідчать дані епідеміологічних досліджень. Оскільки вірус циркулює вже майже рік, багато з ним стикався і має імунну відповідь організму.

Виноград нагадала, що за час пандемії багато медиків померли. Зростання захворюваності почалося після того, як діти пішли до школи, до вищих навчальних закладів, оселилися до гуртожитків, а потім понесли хворобу додому.

Нагадаємо, раніше лікар-інфекціоніст, позаштатний спеціаліст МОЗ Ольга Голубовська заявила, що вакцина від Covid-19 може нашкодити здоров’ю тих, хто вже має імунітет до коронавірусу. Тому тим, хто вже має антитіла до Covid-19, вона радить не вакцинуватися.

До слова, японські дослідники виявили, що більшість людей з Covid-19 мають антитіла протягом щонайменше шести місяців після зараження

Back to top button