Україна

Енергосистемі знову знадобилася допомога ЄС


Енергосистемі знову знадобилася допомога ЄС

Споживання електроенергії в Україні вчора трималося на максимумі, хоч і не перевершило рекорд 16 серпня.

Енергетики другий день поспіль були змушені залучити аварійну допомогу з Євросоюзу для стабілізції ситуації у енергосистемі України. Про це повідомило Укренерго у п’ятницю, 18 серпня.

Вказано, що споживання електроенергії вчора, 17 серпня, знову було максимальним за це літо, на 8% перевершивши показник минулої п’ятниці, 11 серпня. Але рекордним залишилося 16 серпня.

“Укренерго для забезпечення споживання вимушено застосувало аварійну допомогу з 19:00 до 22:00 з енергосистем Румунії та Польщі загальною потужністю 400 МВт щогодини”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що аварійна допомога – останній і найдорожчий захід подолання нестачі електроенергії в енергосистемі, який не вимагає обмеження споживачів.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 686 МВт. Експорт не ведеться.

На теплових та гідроелектростанціях України тривають відновлювальні та планові  ремонти. На атомних енергоблоках проводиться перезавантаження палива та підготовка до активної роботи взимку. Роботи йдуть за графіком.

За минулу добу в аварійний ремонт виведено одразу три енергоблоки на теплових електростанціях, натомість в роботу повернулись два.

Також за добу зафіксовано ускладнення в роботі двох повітряних ліній в Дніпропетровській та Тернопільській областях. Знеструмлення споживачів не було, лінії працюють.

Через бойові дії залишаються знеструмленими 413 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації.

Раніше стало відомо, що в Україні зростає максимум споживання електроенергії. Це відбувається на тлі спекотної погоди і масової ремонтної кампанії на об’єктах генерації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button