Україна

Енергосистема України повністю відповідає техвимогам ЕNTSO-E


Енергосистема України повністю відповідає техвимогам ЕNTSO-E

Процес синхронізації української та європейської енергосистем повністю завершено. Потужність, яку Україна може імпортувати з Європи, збільшилася до 1700 МВт.

Українська енергосистема повністю відповідає технічним вимогам ЕNTSO-E. Про це повідомив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

“Це сьогодні офіційно підтвердили системні оператори континентальної Європи на своєму засіданні у Брюсселі. ЕNTSO-E визнало, що Укренерго виконало ключові технічні заходи, необхідні для постійної синхронізації української та європейської енергосистем”, – зазначив він.

За словами Кудрицького, ENTSO-E також збільшило на 500 МВт технічну можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови – до 1700 МВт.  

“Таке рішення було прийнято партнерами після відповідних досліджень безпечної та стабільної синхронної роботи української та європейської енергосистем. І це суттєвий внесок в стійкість нашої енергосистеми під час холодів та можливих атак ворога на енергетичні об’єкти”, – заявив голова правління НЕК Укренерго.

Кудрицький також анонсував прискорення у подальший співпраці Укренерго» з ЕNTSO-E.

“Попереду – розвиток спільної системи енергетичної безпеки та створення єдиного з Європою ринку електричної енергії”, – заявив він.

Як повыдомлялося, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали угоду, згідно з якою уряд США зробить перший грантовий внесок до Фонду підтримки енергетики України на 25 млн доларів (23 млн євро). Кошти використовуються для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергетичних компаній.

Нагадаэмо, Німеччина надає 300 мільйонів євро на допомогу Україні в енергетичному секторі. Про це повідомив посол Німеччини Мартін Єгер.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button