Україна

Енергосистема 20 днів без дефіциту – Укренерго


Енергосистема 20 днів без дефіциту - Укренерго

Тільки на Донеччині є проблеми з електропостачанням – через російські обстріли пошкоджено мережі обленерго.

Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 20 днів поспіль і наразі не прогнозується. Про це повідомляє Укренерго у п’ятницю, 3 березня.

Вказано, що споживання електроенергії в країні зараз на рівні звичайного робочого дня та повністю забезпечується українською генерацією та несуттєвим імпортом. Нині працюють усі види електростанцій. А обсяг доступних потужностей генерації сприяє підвищенню її операційної безпеки.

Укренерго не запроваджувало жодних мережевих обмежень. Але вони можливі при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання. При цьому в Донецькій області є проблеми з електропостачанням через російські обстріли та пошкодження в мережах обленерго.

При цьому енергетики продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних і дронових атак росіян. Це необхідно для збільшення доступної потужності в енергосистемі, підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів.

Раніше цього тижня Укренерго заявило про запуск електростанції. Це збільшило доступну потужність в енергосистемі України та підвищило її операційну безпеку.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button