Україна

Енергетики повернули світло для мешканців двох громад на Донеччині


Енергетики повернули світло для мешканців двох громад на Донеччині

Було відновлено понад 370 кілометрів ліній електропередач, 14 високовольтних підстанцій та 126 трансформаторних підстанцій.

Ремонтні бригади ДТЕК повністю повернули світло у деокуповані громади на півночі Донецької області, що постраждали від бойових дій. Про це повідомила пресслужба холдингу у четвер, 27 грудня.

“Світло повернули у понад 20 населених пунктів в домівки понад 15 тисяч родин, зокрема Лиманської та Святогірської громади. Це було критично важливим для відновлення життя деокупованих громад”, – йдеться в повідомленні.

Загалом енергетики відновили понад 370 кілометрів ліній електропередач, що були зруйновані обстрілами. Також було відремонтовано і підключено 14 високовольтних підстанцій та 126 трансформаторних підстанцій.

“ДТЕК об’єднав зусилля і ресурси, пліч-о-пліч деокуповані громади Донеччини відновлювали понад 60 енергетиків. Допомагали їм 34 фахівці з трьох ОСР ДТЕК Одеської, Дніпропетровської та Київської областей”, – розповів генеральний директор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко.

Всі роботи проводитись тільки після огляду саперів, а співробітники працювали в спеціальних касках та бронежилетах.

Нагадаємо, 24 грудня енергетики ДТЕК повернули електропостачання для 36 тисяч споживачів в 116 населених пунктах Донецької та Дніпропетровської областей. Вони були знуструмлені через обстріли.

А 23 грудня після інтенсивних обстрілів було поранено п’ятьох енергетиків, які працюють на теплоелектростанції ДТЕК у прифронтовому регіоні. Постраждалих госпіталізували.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button