Україна

Енергетична криза – Кучеренко заявив, що політично Україна визнала, що неспроможна працювати в автономному режимі в енергетичній сфері – новини

Нардеп зауважив, що кожного місяця із Білорусі йде повномасштабний імпорт електроенергії в Україну на дуже великі суми


Фото з відкритих джерел

Україна визнала політично, що неспроможна працювати в автономному режимі в енергетичній сфері. Про це в ефірі “Першого Незалежного” заявив народний депутат України від фракції “Батьківщина” Олексій Кучеренко.

“Все було чудово, в нас працювало 14 енергоблоків, потім два аварійно вимкнуто було. Що ми зробили? Ми звернулися по аварійну підтримку до кого, як ви думаєте? До сусідньої країни. Тепер задаю питання, я не кажу про економічні наслідки, бо там дійсно півдоби брали тільки цю аварійну підтримку, там не такі великі кошти, але ж політично Україна визнала, що вона неспроможна працювати в автономному режимі. Я вам гарантую, що найближчим часом ми це почуємо і в устах Лукашенка, і в устах Путіна про те, як вони рятують меншого брата. Ви же розумієте, як він (Лукашенко, – ред.) буде знущатися і казати: “Чому ви мене не любите? Чому ви мене називаєте диктатором? А коли у вас немає електроенергії ви йдете до мене?”, – сказав Кучеренко.

https://www.youtube.com/watch?v=_gc0zTRR6wY

Новини за темою: “Якби були морози, нам би було непереливки”: Гнатуш щодо енергетичної кризи в Україні

Нардеп зауважив, що кожного місяця із Білорусі йде повномасштабний імпорт електроенергії в Україну на дуже великі суми. “За три місяці нам наімпортували на 1.5 мільярди гривень, на хвилиночку. Це ті гроші, які би повністю покрили проблеми наших шахтарів. І ми би не знали проблем з вугіллям. Блоки працюють атомні, але навіщо тоді брати з Білорусі ці повномасштабні 600 мільйонів кіловат-годин на місяць?”, – зазначив він. 

Як зазначив Кучеренко, українські енергоблоки продовжують працювати, однак через те, що навантаження немає, в країні профіцит електроенергії. “Один блок працює сумарно без навантаження. Тобто, по суті, він впусту генерує електроенергію. Вона генерується, але нікуди не знімається. А це безумовно відобразиться на економіці робити того самого “Енергоатому”, – повідомив нардеп.

Також гість студії прокоментував тарифи на електроенергію. За його словами, в країні не знижують тарифи через те, що “це шахрайська схема, президент вішає цю локшину на вуха бідним українцям”.

Нагадаємо, 25 січня Хмельницька атомна електростанція відключила перший енергоблок через спрацювання захисту. Також був виведений в аварійний ремонт четвертий блок Запорізької АЕС.

Згодом стало відомо, що Білорусь почала надавати аварійну допомогу українській енергосистемі. 

Пізніше в “Укренерго” повідомили, що активація аварійного постачання електроенергії з Білорусі не пов’язана з дефіцитом енергоресурсів, але необхідна для економії резервів.




[ad_2]
Source link

Back to top button