Україна

Криза в енергетиці – Кучеренко заявив, що в усіх енергосферах величезні борги, які швидко зростають – новини

Україна все ближче до енергетичного колапсу
24 канал

Заяви влади про стан енергетики – це суцільна маніпуляція, каже нардеп

Криза в енергетиці полягає не у відключенні світла чи газу, а в тому, що в усіх енергетичних сферах – величезні борги, які зростають шаленими темпами. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив народний депутат України (фракція “Батьківщина”) Олексій Кучеренко.

https://www.youtube.com/watch?v=_gc0zTRR6wY

Гість студії, коментуючи заяви представників влади, що у сфері енергетики в Україні все гаразд, наголосив, що це – суцільна маніпуляція, розрахована на примітивний аналіз ситуації. Він нагадав про заяви, що влада стримує тарифи для населення від зростання.

“Та це зрозуміло, що ви штучно тримаєте для населення тарифи на тепло, на опалення, але вже усім очевидно, що цього дешевого українського газу не вистачає. Я завтра як перший заступник голови комітету проводжу комітетські слухання з питання – до мене і до комітету звернулися теплокомуненерго. На них уже дешевого газу не вистачає, їм “Нафтогаз” хоче продавати газ по 45 грн. Це не означає, що їх завтра відмикають, бо, я наскільки розумію, будуть якийсь газ на них списувати, у борги заганяти, тарифи їм не дадуть підвищити. Далі знаєте, що буде? Чергове списання боргів”, – каже Олексій Кучеренко.

Гість студії зауважив, що ціни на газ для промисловості зросли колосально, як і на електроенергію для бізнесу, тож бізнес починає закриватися, бо не витримує такого навантаження.

“Криза не у тому, щоб завтра ми сиділи без світла і без газу, бо це надзвичайна подія, після цього треба йти і стрілятися, якщо ти довів до цього. Криза у тому, що за 2,5 роки, коли почався цей експеримент, в усіх без винятку енергетичних сферах – величезні борги, які зростають шаленими темпами. На енергоринку – величезні борги, мільярдів 50; на ринку газу – величезні борги, така сама сума; на ринку житлово-комунальних послуг – величезні борги; населення заборгувало величезну суму”, – каже Олексій Кучеренко.

Новини за темою: Конфіскація майна за борги: Як не втратити житло?

Нагадаємо, народний депутат України (фракція “Європейська Солідарність”) Олексій Гончаренко зазначав, що заяви президента України Володимира Зеленського у ВРУ показали, що він нічого не розуміє в енергетичній безпеці і за три роки у цьому питанні нічого не навчився.

Експерт з енергетичних питань Андрій Гнатуш зазначав, що Україна стабільно проходить опалювальний сезон лише через те, що в країні немає сильних морозів.

Також повідомляли, що Велика Британія виділяє майже 2 млрд фунтів стерлінгів на реалізацію спільних з Україною проєктів у сферах інфраструктури та енергетики. Про це під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном заявив президент України Володимир Зеленський.


[ad_2]
Source link

Back to top button