Україна

Експерти прогнозують підвищення цін на імпортні продукти

Незабаром імпортери підвищать ціни на продукти, що надходять до українських супермаркетів. Це пов’язано із подорожчанням долара, передає 1news з посиланням на ГолосUA.

Про це повідомив економіст Олег Пєндзін. «В Україні продається багато імпортних продуктів, ціни на які залежать від валютного курсу. Тому щойно знову змінюватиметься, зростатиме курс долара, то зміниться ціна і на овочі, що йдуть за імпортом, і на м’ясо, яке йде за імпортом, і на імпортну молочку. А зростання курсу долара, як я вже казав, спровоковане виходом з України інвесторів. Таким чином, ціни на продукти в Україні тісно пов’язані із геополітичною ситуацією», – сказав економіст.

Олег Пендзін додав, що незабаром імпортери змінюватимуть вартість продуктів, що продаються в українських супермаркетах.

«Зазначу, що у вартість продуктів харчування закладають валютний ризик – вищий курс долара, ніж є зараз. Потрібно розуміти, що зараз імпортер уже почав переглядати цей валютний ризик через те, що у нас за дуже короткий період сильно підскочив долар. Тому будь-який перегляд валютного ризику призводить до зростання цін на товари. Тому зараз прогнозувати ціни на продукти дуже складно, тому що все зараз зводиться здебільшого до ціни на імпорт», – сказав економіст.

 

 

 

 

Back to top button