Україна

Екс-мер Якутська та Іркутська став новим гауляйтером Маріуполя – міськрада


Екс-мер Якутська та Іркутська став новим гауляйтером Маріуполя - міськрада

Зміна “керівництва” стала повною несподіванкою для місцевих колаборантів, наголосив Петро Андрющенко.

Новим де-факто гауляйтером Маріуполя став росіянин Дмитро Бердников, який раніше був мером Якутська та Іркутська. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram у суботу, 5 листопада.

“Новий де-факто гауляйтер Маріуполя Бердников Дмитро. Росіянин з краю оленярів. Переведений з посади першого заступника глави уряду республіки Якутія. До цього був мером Іркутська та Якутська”, – написав він.
 
За версією Андрющенка, причиною призначення стала внутрішньополітична боротьба.
 
“Наші джерела повідомляють, що реально озвучена в очі Іващенку (призначеному тимчасовим головою окупаційної “адміністрації” Маріуполя – ред.) причина – суцільний провал підготовки до зимового періоду та надто великі масштаби розкрадання коштів”, – зазначив радник міського голови.
 
За його словами, зміна “керівництва” стала повною несподіванкою для місцевих колаборантів.
 
“При тому, що з понеділка більшість колаборантів – заступників та працівників середньої ланки окупаційної “адміністрації” буде звільнено. Новий господар Маріуполя Бердников прибуває зі своїми людьми майже на всі посади і навіть зі своєю персональною охороною. Поки що за Іващенком збережуть функцію “голови, яка говорить”, але від усіх процесів у місті, включаючи розкрадання металобрухту, він усунений уже”, – додав Андрющенко.
 
Раніше повідомлялося, що в окупованому росіянами Маріуполі рівень смертності зріс уп’ятеро.
 
Маріупольці, які замерзають, волають про допомогу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button