Україна

Економічна криза – Плотніков заявив, що в Україні зруйнувався ринок ОВДП – 1News


pnk.tv

А саме на ньому трималася гривня, наголосив Олексій Плотніков

Кілька тижнів тому в Україні зруйнувався ринок облігацій державної внутрішньої позики, на якому трималася гривня. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив доктор економічних наук, народний депутат України V, VI скликань Олексій Плотніков.

https://www.youtube.com/watch?v=yt89xW5873M

Гість студії, коментуючи стан економіки України з огляду на інформацію про ймовірне вторгнення РФ в Україну, зауважив, що ситуація є важкою.

1News за темою: “Економічна ситуація в Україні жахлива”: Експерт назвала, що рятує владу від голодних бунтів громадян

“Кілька тижнів тому у нас фактично зруйнувався ринок ОВДП, на якому трималася гривня. Кожного вівторка Міністерство фінансів продавало приблизно на 10 млрд грн цих облігацій. Це дозволяло затикати дірки і дозволяло утримувати гривню, тому що іноземці продавали долари, купували гривню, на гривню купували ці облігації. Це зруйнувалося. На позаминулому тижні там було 230 млн тільки. Продають ОВДП зараз ті, хто свого часу купив, продають зі знижками. Ось перший – і не дзвіночок, а індикатор, що погано”, – сказав Олексій Плотніков.

Експерт додав, що з України зараз виводять ті капітали, які легко вивести.

“Громадяни поступово виводять гроші з банків, але тут ще є певний запобіжник, який у тому, що у нас термінові депозити не можна до кінця терміну повернути. Є відповідний закон, і це якось зберігає ще банківську систему. Але всі поточні рахунки, рахунки – депозити, які на тиждень, на місяць відкривали, це поступово від банківської системи відпливає. Те, що зупинилися проєкти середньо-, довготермінові, те, що зараз загальмувалася будь-яка інвестиційна діяльність і в країні, і з-за меж країни, це так”, – сказав Олексій Плотніков.

Гість студії резюмував, що ситуація має тенденцію до того, що вона не поліпшиться, у найкращому випадку вона залишиться на місці.

1News за темою: Потрібно знайти у бюджеті 60-70 млрд грн і запровадити в Україні продуктові субсидії, – економіст

Як повідомляли, курс долара на міжбанку станом на 10:00 14 лютого в продажу виріс на 66 копійок до 28,72 гривень за долар в порівнянні з попередньою сесією, а курс в покупці до 28,70 гривень за долар.

Читайте також: “Долар росте, однак скуповувати його не варто. Яка ситуація на валютному ринку в Україні і чого чекати далі”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button