Україна

Директора підприємства підозрюють в ухиленні від сплати податків


Директора підприємства підозрюють в ухиленні від сплати податків

З метою ухилення від сплати податків директор підприємства імітував переробку авіаційного палива у розчинник.

Директору підприємства, яке імпортувало в Україну авіапаливо, повідомили про підозру в ухиленні від сплати майже 42 млн грн податків. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що очолюване підозрюваним підприємство здійснює оптову торгівлю пально-мастильними матеріалами. Воно імпортувало на митну територію України авіаційне паливо, яке у подальшому використовувало на власний розсуд та мало сплатити податок у сумі 210 євро з тонни палива.

З метою ухилення від сплати податків директор підприємства імітував переробку цього палива у розчинник. Це надало можливість безпідставно використати пільги та застосувати зменшену ставку податку.

В результаті підприємство не сплатило до бюджету майже 42 млн грн податків. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, відома мережа магазинів побутової техніки ухилилася від сплати податків на 57 мільйонів гривень, включаючи у чек нібито продаж аудіокниг.

Також повідомлялося, що детективи Бюро економічної безпеки у Київській області спільно із прикордонниками викрили схему ухилення від сплати податків під час імпорту лікарських засобів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button