Події

5 років за ґратами проведе житель Харківщини, який надавав допомогу ворогу П…

5 років за ґратами проведе житель Харківщини, який надавав допомогу ворогу

???? Прокурори довели, що під час окупації с. Руська Лозова Харківського району начальник цеху місцевого підприємства вирішив надати допомогу окупантам. Він попросив свого колегу привести у належний стан транспортні засоби, що належать компанії, аби передати їх загарбникам.

???? При цьому чоловік достовірно знав, що власники та керівництво підприємства виїхали з населеного пункту і не контролюють обстановку щодо матеріальних ресурсів.

???? У подальшому засуджений добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень.

???? Після деокупації населеного пункту у ході стабілізаційних заходів чоловіка викрили правоохоронці.

???? За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним чоловіка в колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

???? Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися фінансово-господарською діяльністю строком на 10 років з конфіскацією майна.

???? Досудове розслідування – Нацполіція України, оперативний супровід – співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Більше

Back to top button