Україна

Двохсотих вивозили Уралами: полонений окупант про втрати РФ у Чорнобаївці


Двохсотих вивозили Уралами: полонений окупант про втрати РФ у Чорнобаївці

Російський військовий розповів, як ЗСУ знищувала їхню техніку та солдатів у Чорнобаївці, але потім військові РФ все одно туди поверталися.

У військах РФ визнали, що зазнали величезних втрат біля села Чорнобаївка на Херсонщині, де українські захисники накривали їх вогнем десятки разів. Після одного такого обстрілу останки своїх “200-х” окупанти вивозили кількома завантаженими Уралами. Про це розповів полонений 26-річний сержант росгвардії, розвідник-водолаз Андрій Флеєр в інтерв’ю журналісту, координатору проекту МВС Шукай своїх Володимиру Золкіну.

Підрозділ загарбника базувався поблизу знаменитого аеродрому, доки ЗСУ не накрили ворога артилерією. Примітно, що “майор Чорнобаєв”, як назвав себе росіянин, спершу відмовлявся від розмови з українськими журналістами, але згодом таки захотів поспілкуватися. Говорячи про Чорнобаївку, він на початку заявив, нібито не було такого, що після кожного удару українських військових їхні колони продовжували одна за одною заходити до села та нариватися на новий обстріл.

Варто зазначити, що на позиціях у цьому районі на Херсонщині Флеєр, за його словами, перебував до середини березня – після удару ЗСУ 15 числа (це була приблизно Чорнобаївка 3:0), росіяни за наказом командування відступили “в ліси”.

“15 березня так, тоді було дуже багато техніки, підірваної через прямі влучення. А ось як їхати з боку РФ, розбитих колон не бачив. Ну, було трохи танків”, – сказав окупант.

При цьому він підтвердив, що того дня вони справді зазнали великих втрат у живій силі та техніці. Тоді ЗСУ накрили їх артилерією.

“Розбили повністю Чорнобаївку – особовий склад, який там перебував, та військову техніку. Але приблизно через 1,5-2 години після обстрілу поверталися назад, безпосередньо на свої позиції”, – зізнався росіянин.

Він заявив, що з його боку – росгвардії – нібито було лише двоє загиблих. А ось лави військових від міноборони РФ порідшали дуже сильно – його товариш помітив близько двох завантажених Уралів із “200-ми”.

“Там швидко всіх хапали та вивозили, бо обстріл тривав. Мабуть, додому відвезли, віддали сім’ям загиблих”, – припустив загарбник.

Додамо, що Андрій Сергійович Флеєр родом із Алтайського краю РФ. А на війну в Україну його призвали з військової частини 6942 – це 39-й морський загін росгвардії, зареєстрований у місті Керч тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, 7 липня Збройні сили України 25-й раз з початку війни вдарили по російській військовій техніці на аеродромі Чорнобаївка біля Херсона.

Збройні сили України продовжують завдавати потужних ударів по позиціях російських військ, і нещодавно знищили російську танкову роту та дев’ять танків.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button