Україна

Двох працівниць ДПСУ викрили на продажі інформації з закритих баз даних


Двох працівниць ДПСУ викрили на продажі інформації з закритих баз даних

Жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі

Викрито двох правоохоронниць, які продавали замовникам інформацію з державної бази даних контролю осіб, які перетинають держкордон. Про це 16 січня повідомляють Державне бюро розслідувань та Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Зазначається, що жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. До них через знайомих зверталися посередники з пропозицією за гроші перевіряти у базі даних інформацію щодо чоловіків призовного віку, які планували їхати за кордон.

Фігурантки копіювали з бази даних інформацію щодо наявності для певних осіб будь-яких заборон для виїзду за кордон. Зокрема, чи не розшукує їх військкомат як тих, хто уникає призову на військову службу.

“Зняття” інформації з закритих баз даних щодо однієї людини коштувало 150 доларів США. Частину грошей брали посередники, до яких зверталися “клієнти”. Незаконно отримана інформація надсилалася через месенджери.

За такою схемою одна прикордонниця продала дані щодо двох осіб, інша – щодо шести.

Наприкінці жовтня 2023 року правоохоронці затримали двох посередників, які передавали запити фігуранткам. Посередникам було повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі. Обвинувальний акт направлено до суду.

Працівницям прикордонної служби повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, а одній із них – ще й у несанкціонованому копіюванні інформації, що призвело до її витоку, вчиненому повторно. Фігуранткам загрожує позбавлення волі на строк до 6 років. Подано клопотання про обрання фігуранткам запобіжних заходів та відсторонення їх від займаних посад.

Нагадаємо, на Одещині викрили суддю, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон.

Також повідомлялося, що на Хмельниччині викрито лікаря, який вимагав гроші в засуджених.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button