Україна

ДПА у школах України – для випускників можуть скасувати держатестацію – 1News


Фото з відкритих джерел

Така можливість покликана збільшити ефективність використання дефіцитних бюджетних коштів та запобігти COVID

В Україні планують звільнити випускників шкіл від обов’язкового проходження Державної підсумкової атестації, зокрема тих, хто покине освітній заклад у 2022 році. Про це йшлося у зареєстрованому у Верховній Раді законопроєкті №7037-1.

Як зазначається, документом пропонується звільнити від проходження Державної підсумкової атестації випускників шкіл, які:

  • завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році і не реєструвалися для участі в ЗНО;
  • зареєструвалися для участі в ЗНО лише з метою проходження Державної підсумкової атестації, про що зазначили під час реєстрації;
  • спочатку зареєструвалися для участі в ЗНО, але відмовилися від участі в ньому не пізніше ніж за п’ять тижнів до початку проведення основної сесії;
  • зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, але не взяли в ньому участі.

Так, пропонується повернутися до правил, що діяли у 2020 та 2021 роках. Тоді учні могли отримати підсумкову річну оцінку і не проходити держатестацію, складати іспити у школі або у формі ЗНО.

Тобто, дати право бажаючим проходити ДПА, в тому числі й у формі ЗНО.

Зокрема ухвалити таке рішення у Верховній Раді планують для запобіганню поширення коронавірусної хвороби в Україні та збільшення ефективності використання дефіцитних бюджетних коштів.

1News за темою: У Міносвіти поки що не визначилися, як вчинити з підсумковою атестацією через COVID-19, – Шкарлет

Нагадаємо, що раніше петиція до президента України щодо скасування цього року обов’язкової Державної підсумкової атестації (ДПА) для учнів 4, 9 та 11 класів набрала обов’язкових для розгляду 25 тисяч підписів.

В ній зазначалося, що учням досить важко підготуватися до іспиту на дистанційній формі навчання.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button