Україна

Допомога Україні – Канада надасть кредит і летальну зброю – 1News

Джастін Трюдо
фото з відкритих джерел

Мета підтримки – стримати подальшу російську агресію

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада надасть Україні кредит у розмірі 500 мільйонів доларів і смертоносне обладнання та боєприпаси на суму 7,8 мільйона доларів. Про це повідомляє The Star.

Трюдо зазначив, що ця допомога є доповненням до раніше оголошеного кредиту в розмірі 120 мільйонів доларів і нелетальної зброї, яку Канада вже надала Україні. Мета підтримки – стримати подальшу російську агресію.

За словами канадського прем’єра, в суботу він розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським і підтвердив підтримку Канади, оскільки російські війська переслідують східний кордон України.

“Ситуація швидко загострюється, і ми демонструємо нашу рішучість”, – заявив Трюдо.

Він зазначив, що на вихідних також говорив з іншими європейськими лідерами, оскільки зростають побоювання з приводу можливої війни в регіоні.

“Для канадців і всього світу важливо знати, що Канада буде продовжувати підтримувати Україну, її незалежність, цілісність і суверенітет, включаючи її право на самооборону”, – сказав прем’єр-міністр Канади.

1News за темою: Країни G7 готові запровадити економічні санкції проти РФ у разі наступу на Україну

Нагадаємо, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков зробили спільну заяву на тлі загрози повномасштабного вторгнення Росії. Вони запевнили, що українська армія готова дати відсіч агресору. 

Також нагадаємо, що Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button