Україна

До кінця року в Україні можуть створити єдиний реєстр зброї

У Міністерстві внутрішніх справ мають мету – до кінця нинішнього року створити в Україні єдиний реєстр зброї, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС України заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“Щодо єдиного реєстру зброї. Фактично наша мета – до кінця року створити єдиний реєстр зброї і спільно з колегами з Верховної Ради прийняти Закон про зброю. Це одна з тих новацій, яка має бути забезпечена вже в цьому році”, – зазначив Монастирський.

Наразі в Україні, за його словами, громадянин, щоб придбати зброю, має зібрати купу довідок, з яких частину можна фальсифікувати, привезти їх у відповідний магазин, потім купити зброю, але її не отримати, потім звернутися ще раз до дозвільної служби, і лише після низки процедур отримати цю зброю.

“Процедура продовження дозволу на зброю також дуже хаотична. Це робиться надзвичайно незручно для громадянина. Якщо це кілька одиниць зброї – то це різний час… Ми це зможемо все синхронізувати в онлайні, і за допомогою електронних сервісів фактично забезпечити і відслідковувати весь життєвий цикл зброї, і спростити процедуру продовження дозволів на зброю онлайн, і потім поступово перейти до електронного дозволу з самого початку, і таким чином – навести порядок у цій царині”, – поінформував Монастирський.

 

 

 

Back to top button