Україна

До 8 Березня «Укрпошта» випустить марки з репродукціями картин українських художників

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, передає 1NEWS.

Компанія-оператор «Укрпошта» до 8 Березня випустить марки і конверти з класичними творами художнього мистецтва, де зображена оголена жіноча натура.
«Укрпошта в серії марок «Її величність – жінка» випускає не просто марку до 8 Березня, а марку в жанрі «ню» або, як напишуть недосвідчені художники і поштовики, «марки з оголеними жінками», – написав він.

За словами керівника «Укрпошти», мова йде про роботу двох українських діячів мистецтва – Тараса Шевченка і сучасного українського художника Андрія Чебикіна, «які звеличують жіночу силу і красу, дух і волю».

«Ми настільки прозора для всіх компанія, що вирішили, що прийшов час відкрити для Вас не тільки нашу звітність і душу, а й тіло, і випустити першу марку в цьому жанрі», – додав Смілянський.

Також директор компанії запитав у українців, чи варто «для рівності прав» робити марки із зображенням чоловіків в стилі ню.

У прес-службі «Укрпошти» уточнили, що одну з поштових марок до 8 Березня прикрашає картина Шевченка «Одаліска», написана в 1840 році в Петербурзі, на другий – робота «Енергія II», написана в 1991 році Чебикіним.

До того ж випущені конверти «Перший день», на яких представлена ще одна робота Шевченка – «Вірсавія», написана в 1860 році, і ілюстрація до збірки «Опале листя» Івана Франка авторства Чебикіна.

Крім конвертів і поштових марок в серії є картки для картмаксимумів.

Тираж кожної марки – 130 тисяч примірників, кількість марок на одному марочному аркуші – 9.

 

 

 

 

 

Back to top button