Події

До 15 років ув’язнення засуджено коригувальника ворожих ударів по Запоріжжю …

До 15 років ув’язнення засуджено коригувальника ворожих ударів по Запоріжжю

????За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянина визнано винним у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори в суді довели, що житель Запоріжжя добровільно погодився співпрацювати зі спецслужбами країни-агресора у проведенні підривної діяльності проти України.

????Упродовж жовтня 2023 року він забезпечував ворога інформацією щодо дислокації Сил оборони України, а також геолокацією житлової та промислової інфраструктури міста.

????Одним із доручень його кремлівських кураторів було отримання та передача відомостей про наслідки влучання 18 жовтня 2023 року російських ракет по багатоповерхівці у центрі Запоріжжя. Тієї ночі через ворожий обстріл загинуло пʼятеро людей, ще стільки ж отримали поранення.

????Розвіддані збирав як самостійно, так і за допомогою родичів та знайомих.

????Засуджений передавав отримані відомості через «звʼязкового», який постійно перебуває на ТОТ Запорізької області. В анонімний чат одного з месенджерів надсилалися графічні зображення, зроблені за допомогою Google maps, із позначками та дописами.

????До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Запорізькій області.

Back to top button