Україна

Дітям, за яких не платять аліменти, збільшили допомогу

Дітям, за яких не платять аліменти, збільшили допомогу

Фото: 1News

Тимчасова державна допомога призначатиметься з урахуванням матеріального становища сім’ї

Максимальний розмір тимчасової допомоги від держави для дітей до шести років становитиме 2 100 грн., для дітей від шести до 18 років – 2 618 гривень.

 

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину чи місце проживання їх невідомо. Максимальна сума допомоги становитиме 2618 гривень. Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики у вівторок, 3 травня.

 

“Рішенням уряду визначено, що тимчасова державна допомога призначатиметься з урахуванням матеріального становища сім’ї, в якій виховується дитина, у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї у розрахунку на одну особу за попередні шість місяців , але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку”, – йдеться у повідомленні.

 

Максимальний розмір тимчасової допомоги для дітей, віком до шести років, становитиме 2 100 грн, для дітей від шести до 18 років – 2 618 гривень.

 

Також проведуть з 1 січня 2022 року перерахунок розміру тимчасової державної допомоги, виплату якої було проведено у січні – травні 2022 року, з урахуванням виплачених сум цієї допомоги.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button