Україна

ДФС зменшить кількість перевірок бізнесу

Державна фіскальна служба України (ДФС) планує зменшити мінімум на 10% кількість підприємств, які потраплять в план-графік проведення перевірок на 2019 рік, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу відомства.

Про це заявив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов. За його словами, в органах ДФС існує ризикоорієнтованої підхід до діяльності платників податків та здійснення їх планування до перевірок. На сьогодні в ДФС здійснюється перегляд затверджених ризиків з метою їх актуалізації.

“Затверджені ризики є застарілими і вже не можуть об’єктивно характеризувати те чи інше підприємство. Ми зараз здійснюємо перегляд критеріїв ризиковості, визначаємо їх актуальність та пріоритетність. І вже планування перевірок на 2019 рік буде здійснено з урахуванням актуалізованих ризиків. Вони будуть оприлюднені на веб-порталі ДФС для того, щоб бізнес розумів, у якому випадку фіскальна служба прийде до нього з перевіркою”, – зазначив Бамбізов.

Керівник ДФС також зазначив, що під час перевірок не будуть зачіпати той бізнес, який не має об’єктивних факторів ризику.

Крім того, важливим кроком в системі аудиту стане впровадження електронної перевірки, над якою в ДФС активно працюють. Це дозволить виявляти більшу частину ризиків ще до перевірки, додав Бамбізов.

 

 

Back to top button