Україна

Деяким групам ФОПів збираються скасувати спрощені правила сплати податків

«Слуги народу» запропонували доповнити перелік видів господарської діяльності, заборонених для роботи за спрощеною системою оподаткування, інформує 1news з посиланням на Главком.

Народні депутати України мають намір змінити правила для всіх груп фізичних осіб-підприємців. Деяким ФОП пропонують спростити режим роботи, але визначено й такі, яким навпаки запровадять нові, складніші правила.

На розгляд Верховної Ради винесено проєкт закону №6348. Авторами документа виступили народні депутати від партії «Слуга народу», які запропонували доповнити перелік видів господарської діяльності, заборонених для роботи за спрощеною системою оподаткування.

Згідно з новим законопроєктом, із числа ФОПів, які сплачують єдиний податок, планується виключити оптових торговців, ріелторів, інтернет-провайдерів, лікарів, аптеки, медичні клініки та будівельників.

Зокрема, якщо буде прийнято в Україні законопроєкт №6348, то працювати в рамках першої та другої групи не зможуть ФОП, які здійснюють оптову торгівлю та посередництво, оцінку нерухомості, ріелторські послуги, приватну медпрактику, будівельні та ремонтні роботи, надають послуги з надання доступу в інтернет, торгують складними побутовими приладами (в т.ч. медичного призначення), підакцизними товарами та лікарськими препаратами, а також хутряними виробами чи секонд-хендом, виготовляють чи продають ювелірні вироби, розповсюджують лотереї.

Автори проєкту закону пропонують збільшити поріг доходу для третьої групи ФОП до 3 тис. мінімальних зарплат. Крім того, нардепи ініціювали скасування тотального запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для першої, другої та четвертої груп ФОП.

 

 

 

 

Back to top button