Україна

Десятки Калібрів: у ЗСУ оцінили ситуацію на морі


Десятки Калібрів: у ЗСУ оцінили ситуацію на морі

Російські кораблі споряджені, але економлять Калібри. Ймовірно, чекають морозів, щоб вдарити по енергетиці.

Російські військові підготували для ударів по Україні до 40 ракет типу Калібр у Чорному морі. Погіршення погоди змусило загарбників повернути ракетоносії в пункти базування, але вони можуть застосувати запаси з наближенням сильних морозів. Про це увечері в суботу, 6 січня, повідомила начальниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону.

“Загальна готовність Калібрів може оцінюватись нами зараз як до 40, враховуючи, що три вже були використані в одній з атак. Але все інше напоготові і може бути застосоване”, – зазначила вона.

За словами Гуменюк, росіяни перезавантажують цю зброю на ракетоносії в Севастополі, де зараз “неспокійно” для ворожої армії. Наявність небезпеки впливає на цей процес. За даними Сил оборони, зараз російські кораблі споряджені, але економлять Калібри.

“Очевидно, з наближенням холодів, які нам прогнозує Гідрометцентр, вони можуть застосовувати морські ракетоносії для того, щоб завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі. І саме тому ми сьогодні ретельно відстежуємо їх чергування, інформуємо спільноту про те, де вони є, чим вони загрожують конкретно, і наскільки це небезпечно”, – додала Гуменюк.

Вона уточнила, що наразі Генеральний штаб ЗСУ оцінює загальний рівень ракетної небезпеки як високий. Ця небезпека не зникне, поки ракетоносії РФ будуть у Чорному морі, навіть перебуваючи в бухтах.

Раніше в ГУР розповіли, що зараз на території РФ 900 ракет. Станом на 24 лютого 2022 року їх було 2300 одиниць.

Масовані атаки по Україні: на що чекати від росіян

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button