Україна

Депутати двох міськрад просять заборонити Партію Шарія та «Опозиційну платформу – За життя»

Депутати Івано-Франківської міськради звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Секретаря ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності політичних партій – «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія», повідомляє 1News з посиланням на повідомлення прес-служби міськради.

«На тридцятому році незалежності нашої держави українці все ще змушені позбуватися колоніального минулого та російського впливу у всіх сферах нашого життя. Революція Гідності призвела до заборони проросійських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії регіонів. Однак, і після Революції Україна змушена протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення. Сьогодні є шанс успішно завершити цю боротьбу. Тож просимо вас підготувати та ухвалити законопроект і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія» як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора», – говориться у повідомленні.

Депутати Івано-Франківської міськради заявляють, що за проросійськими політиками завжди йдуть російські танки. «Щоб не допустити цього, нам необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля. Члени вищезазначених політичних партій своєю діяльністю відверто заграють з країною агресором Російською Федерацію, що несе велику загрозу для економічного, політичного, соціального життя Української держави. Маніпулюючи нормами моралі, питаннями мови та «дружби з Російською федерацією» сприяють розколу Українського суспільства. Ці рішучі кроки необхідні для перемоги національних інтересів України в гібридній війні з московським окупантом», – додається у повідомленні.

Зазначимо, що 25 лютого схоже звернення зробила Чернівецька міськрада. «Просимо вас підготувати та прийняти законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій, які захищають інтереси російського агресора в Україні, – це “Опозиційна платформа – за життя” та партія Шарія”», – зазначається у зверненні.

Back to top button