Україна

Демократи хочуть “загнати в кут” Джонсона – ЗМІ


Демократи хочуть загнати в кут Джонсона - ЗМІ

Демократам необхідно, щоб більшість членів Палати представників підписали угоду, включно з частиною республіканців.

Демократи надіються “загнати в кут” спікера Палати представників США Майка Джонсона, що дасть змогу проголосувати за проєкт закону про допомогу для України. Про це повідомляє Politico у вівторок, 13 лютого.

Джонсон раніше вже заявляв, що не підтримуватиме ухвалений Сенатом додатковий законопроєкт про національну безпеку в його нинішньому вигляді, наполягаючи на тому, що республіканці в Палаті представників нібито напишуть свій власний закон. Згодом він відхилив законопроєкт Сенату на суму 95 мільярдів доларів про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, оскільки до нього не були включені положення про посилення безпеки кордонів.

Республіканці в Палаті представників хочуть знайти власний засіб розв’язання проблем національної безпеки та кордонів.

Джонсон стикається з тиском з боку консерваторів, які вимагають виступити проти будь-якого фінансування України. Деякі члени Палати представників натякають, що спробують змістити його, якщо той поставить на обговорення закон про допомогу Україні.

“Тим часом демократи надіються, що “зможуть загнати Джонсона в кут”, просуваючи процедурний маневр, відомий як клопотання про звільнення, що дасть їм змогу провести голосування щодо законопроєкту, ухваленого Сенатом”, – зазначає ЗМІ.

При цьому вкрай важливим є те, що демократам необхідно, щоб більшість членів Палати представників підписали угоду, включно з частиною республіканців у Палаті представників.

Видання додає, що поки незрозуміло, чи отримають вони таку підтримку.

Як відомо, 8 лютого Сенат США ухвалив рішення, яке може наблизити виділення пакета допомоги Україні. Тоді сенатори проголосували за початок дебатів щодо законопроєкту, який передбачає виділення близько 95 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інші потреби.

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button