Україна

ДБР повідомило про підозру двом російським військовим


ДБР повідомило про підозру двом російським військовим

Військовослужбовці РФ тероризували і катували мешканців Бородянки і Макарова з перших днів російського вторгнення.

 
Співробітники ДБР повідомили про підозру двом військовослужбовцям 37-ї окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу РФ. Про це повідомляє ДБР на своєму сайті.
 
Встановлено, що ці військові тероризували і знущалися з цивільного населення селищ Бородянка і Макарів Київської області на початку широкомасштабної військової агресії Росії проти України.
 
Військовослужбовці не тільки використовували цивільне населення для прикриття “живим” щитом, а й застосовували проти нього тортури, жорстоке поводження та інші акти насильства.
 
Також вони здійснювали мародерство і неодноразово робили обстріли житлових будинків і об’єктів цивільної інфраструктури зазначених населених пунктів.
 
Двом російським окупантам повідомлено про підозру в порушенні законів і звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.
 
Раніше СБУ назвала військового РФ, який наказував розстрілювати мешканців Київщини. Українські спецслужби зібрали повну доказову базу на окупанта і вже повідомили йому про підозру.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button