Україна

Британська розвідка заявила, що Аксьонов вербує бійців у Криму


Британська розвідка заявила, що Аксьонов вербує бійців у Криму

Основна частина російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокується за межами Криму та зазнає значних втрат.

Міністерство оборони Британії повідомило, що самопроголошений “глава” Криму Сергій Аксьонов почав вербувати бійців на півострові, оскільки сумнівається, що армія РФ здатна його “захистити”.

Зазначається, що принаймні протягом останніх 20 років Росія зіткнулась зі збільшенням кількості воєнізованих груп зі своїх регулярних збройних сил, однак ця “парамілітаризація” різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і є особливо важливою на Кримському півострові.

Як заявили у британській розвідці, так званий лідер окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов зіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, які часто заявляють про приналежність до козацької традиції. Більшість з них отримали певний напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної армії.

Аналітики Міністерства оборони Британії вважають, що Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, і не впевнений у здатності регулярної армії РФ захистити півострів. Адже основна частина російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокується за межами Криму та зазнає значних втрат.

Нагадаємо, “губернатор” окупованого Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вночі було “відбито чергову атаку безпілотників”.

Також окупуційна влада повідомляла, що окупанти закривали Кримський міст через “військові навчання”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button