Україна

ДБР підозрює депутата Гео Лероса в імітації нападу на себе

13 вересня 2021 року на одному із Telegram-каналів опубліковано відео під назвою «Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса». На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме – імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади. Про це повідомляє 1News з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

фото 1News

Також на відео він обговорює зі співрозмовником план використання даної ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів.

За таких обставин дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) про що ДБР проінформував Офіс Генерального прокурора задля надання правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР.

Сам Лерос на своїй сторінці у Facebook назвав це відео «брудною кампанією» проти нього у відповідь на події, які відбулися з ним у Раді минулого тижня. Депутат переконує, що звук у відеоролику «повністю сфабрикований».

Він додав, що на відео повністю сфабрикований звук та замазано 70% екрану.

«Сама тема і звук обрані не просто так, адже є максимально цинічною спробою знищити мою репутацію. В мої уста вкладають якість неадекватні слова, за які я би давно сидів у в’язниці, але вони чомусь чекали саме цього моменту. Я завтра подам заяву в правоохоронні органи, щоб вони дали оцінку цьому відео. Але очевидно точно, що цей інструмент має на меті відволікти людей від насправді важливих подій, які відбуваються у нашій державі», – пише Лерос.

Зазначимо, що 9 вересня під час виступу Гео Лероса з трибуни Верховної Ради його намагався відтіснити депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко. Таку реакцію викликали слова Лероса про можливу причетність Володимира Зеленського та Андрія Єрмака до зриву спецоперації спецслужб із затримання найманців ПВК «Вагнера» влітку 2020 року.

Нагадаємо, що 28 серпня 2020 року народний депутат України Гео Лерос заявив про ймовірний підпал свого автомобіля. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю.

Оновлено о 10:06: Згодом Лерос написав у Facebook, що з’ясував, хто може бути причетний до роззповсюдження відео:

“По гарячих слідах мені вдалося з’ясувати обставини і знайти замовників сфабрикованого відео. Розкажу вам чесно хто це зробив, бо я не має стосунку до цих злочинів, я не підпалював своє авто! На мою думку (висловлюючись юридичною мовою), це відео зроблене в кабінеті у пана Столара…. Мені було відомо, що пан Столар веде відеозапис всіх зустрічей у своєму кабінеті, але те, як він їх використовує стало дійсно «сюрпризом»”.

Відео, про яке, ймовірно, зазначається у повідомленні ДБР:

Back to top button