Події

Незаконний вилов водних біоресурсів із акваторії Чорного моря зі збитками у по…

Незаконний вилов водних біоресурсів із акваторії Чорного моря зі збитками у понад 3 млн грн – повідомлено про підозру директору підприємства

????За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури повідомлено про підозру директору підприємства за фактами незаконного зайняття рибним промислом та зловживання повноваженнями (ч. 1 ст. 249, ч. 2 ст. 364-1 КК України).

????За даними слідства, товариство на підставі дозволу на спеціальне використання водних ресурсів упродовж декількох років займалося промисловим виловом рапани та чорноморського калкана з акваторії Чорного моря в Одеській області.

????У липні 2020 року Чорноморський рибоохоронний патруль анулював підприємству спецдозвіл.

????У подальшому підозрюваний налагодив протиправний вилов водних біоресурсів. Він надав вказівку підлеглим працівникам продовжувати промислову діяльність у рибогосподарському водному об’єкті без законних підстав. Рибу та морепродукти продавав і отримував прибуток.

????За пів року незаконної діяльності виловлено рапан – 132,3 тонни, чорноморських калканів – 3,8 тонн.

????Внаслідок злочину проти довкілля державі заподіяно 3,3 млн грн шкоди.

????Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також накладення арешту на його майно та товариства з метою забезпечення подальшого відшкодування завданих збитків.

????Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – ДЗНД СБУ та УСР в Одеській області ДСР НПУ.

Back to top button