Україна

Данія оплатила 18 САУ Богдана для України


Данія оплатила 18 САУ Богдана для України

Українське війське найближчими місяцями отримає першу партію гаубиць Богдана, що фінансується Данією.

Данія профінансувала виробництво 18 українських самохідних артилерійських установок (САУ) Богдана для потреб ЗСУ. Про це напередодні повідомило Міноборони Данії.

У відомстві нагадали, що міністр оборони Трольс Лунд Поульсен навесні виступив з ініціативою про те, щоб Данія у співпраці з Україною розмістила замовлення безпосередньо в українській оборонній промисловості.

“Очікується, що перша партія з 18 гаубиць Богдана, що фінансується Данією, буде доставлена найближчими місяцями”, – йдеться в повідомленні.

Під час візиту в Україну на початку цього року міністр оборони Поульсен підписав лист про наміри, згідно з яким майбутні пожертви Данії можуть фінансувати пожертви безпосередньо від української оборонної промисловості. У червні було укладено офіційну угоду про співпрацю між Данією та Україною, а угода про закупівлю артилерійських знарядь українського виробництва є першим результатом проєкту.

“Я сподіваюся, що більше країн будуть слідувати данській моделі закупівель в Україні. Можливості українців виробляти обладнання більші, ніж фінансування, яке вони мають зараз. Тому існує великий потенціал для подібних угод щодо виробництва більшої кількості обладнання в Україні, що водночас допоможе побудувати оборонну промисловість України”, – сказав Поульсен.

Вказано, що на виробництво САУ Богдана Данія виділила 1,2 млрд данських крон – понад 160 млн євро.

Нагадаємо, у червні Данія оголосила про 19 пакет зброї для України. Нашій державі  буде передано більше обладнання для підтримки винищувачів F-16.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button