Україна

Данілов зробив заяву про вибори під час війни


Данілов зробив заяву про вибори під час війни

Вже у жовтні 2023 року в Україні б мали відбутись чергові парламентські вибори, а у березні 2024-го – президентські.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що не розуміє, в який спосіб під час війни можна проводити вибори. Про це у середу, 2 серпня, він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він зазначив, що у цьому випадку у голосувані не зможуть взяти участь військові. 

“Я не розумію, в який спосіб під час війни можна проводити вибори. Майте на увазі, люди, які в окопах, які на лінії фронту, як цих людей збираються до виборів залучити? Ви збираєтесь без людей в “пікселі” провести вибори?”, – зауважив він.

За його словами, наразі у країні “час пікселя, право пікселя, закони пікселя”.

“Ми маємо на це звертати увагу і розуміти, що вони є громадянами нашої країни і вони обов’язково мають в цьому брати участь. Я не знаю, хто міг для себе вигадати, що можна долю країни вирішувати без них. Це неможливо. Якщо люди, які боронять нашу країну,  не братимуть участь у виборах, то я  хочу подивитись, що це будуть за вибори. Майте на увазі, що ми є країна, в якій громадяське суспільство завжди у відповідальний для країни час каже своє слово”, – сказав Данілов.

За словами Данілова, до теми виборів під час війни варто ставитись з обережністю. 

Зазначимо, що найближчі вибори, які мають відбутися в Україні, є парламентськими. Їхнє проведення заплановане на 29 жовтня 2023 року, але в умовах війни така можливість заборонена законом.

Також уже 2024 року в Україні мають відбутися президентські вибори. Вони заплановані на кінець березня.

Додамо, що в РФ внесли зміни до закону Про військовий стан, які дозволяють проводити вибори на окупованих територіях та депортувати мешканців.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button