Україна

Данілов заявив про розробку стратегії деокупації


Данілов заявив про розробку стратегії деокупації

Основні моменти цієї стратегії будуть викладені в документі, який представлять президенту Володимиру Зеленському під час засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Українська  влада та військові працюють над стратегією деокупації українських територій від російських військ. Йдеться зокрема про Донбас та Крим. Про це у п’ятницю, 29 вересня, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов  в інтервʼю Наталії Мосейчук.

“На одному із засідань Ставки верховного головнокомандувача, яке нещодавно відбувалося, президент попросив мати розуміння, як ми будемо звільняти всю нашу територію, всю нашу країну, і як це буде виглядати, і що для цього потрібно”, – зазначив політик.

Він зазначив, що над документом триває “велика робота” і після її завершення стратегію представлять на Ставці та, за необхідності, і в інших колах.

Данілов додав, що цей план буде загальним для всіх тимчасово захоплених РФ територій України.

“Було б недоцільно розробляти окремі стратегії для деокупації кожної з областей та Криму”, – вказав він. 

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, якою має бути перемога України. За його словами, у майбутньому будь-які спроби країни-агресора повернутися на нашу територію не повинні йти далі хворої фантазії тих, хто виношує подібні плани.

Україна має можливості звільнити тимчасово окупований Крим від росіян за допомогою зброї, яку вона вже має. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button