Україна

Данілов: Ситуація складна, нам потрібна зброя


Данілов: Ситуація складна, нам потрібна зброя

Якщо союзники не збільшать постачання зброї Україні, то ситуація на фронті дуже ускладниться, повідомив секретар РНБО.

Якщо країни Заходу не збільшать постачання зброї в Україну, то ситуація на фронті ускладниться. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов для португальського телеканалу RTP.

“Ситуація на лінії фронту дуже складна. Вона ніколи не була легкою з 24 лютого 2022 року, і якщо хтось думає, що ситуація легка, то це люди, які не розуміють війни”, – сказав Данілов.

Данілов стверджує, що ланцюжок постачання зброї для РФ з Ірану і Північної Кореї зумовив “деякі” зміни на полі бою. Тому, якщо Захід не зреагує аналогічною підтримкою, то “ситуація дійсно ускладниться”.

“Нам потрібна зброя, зброя, зброя”, – заявив секретар РНБО.

Данілов також прокоментував ситуацію з затримкою виділення допомоги Україні в Конгресі США. За його словами, кожна затримка впливає на ситуацію на фронті, але Україна не зупиниться у протистоянні агресії РФ.

“Якщо нас запитають: чи зупинимося ми? Ми не зупинимося, ми будемо захищати свою країну. У нас немає іншої альтернативи, у нас немає іншого виходу. І ми дуже сподіваємося, що партнери зрозуміють, що наша незалежність перебуває під загрозою, а також імідж, авторитет і єдність усього Заходу… Я більш ніж упевнений, що підтримка США буде надана в найближчому майбутньому”, – додав він.

Раніше заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер заявив, що Україна знаходиться у найважчій кризі з часів битви за Київ.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button