Україна

Данілов пояснив, чим загрожує “страх перед РФ”


Данілов пояснив, чим загрожує страх перед РФ

Секретар РНБО зазначив, що Захід має, не боячись, дати Росії “жорстку відповідь”, інакше світ чекає нова “вісь зла”.

Захід в недалекому майбутньому матиме справу з повноцінним альянсом Росія-Іран-Китай, якщо не зупинить РФ тепер. Крім того, до цього альянсу можуть приєднатися й деякі європейські країни. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у своєму виступі на Halifax International Security Forum у Канаді, повідомляє сайт РНБО в понеділок, 20 листопада.

“Україна занепокоєна тим, що серед окремих партнерів активізувалися дискусії з приводу необхідності проведення перемовин, консультацій, зустрічей з росіянами щодо обговорення проблематики війни в Україні, припинення вогню і т.д. Все це від рудиментного страху перед Росією”, – наголосив він.

За його словами, Захід не має боятися Росію і брати приклад з України.

Він додав, що замість страху демократичний світ повинен дати “жорстку відповідь” Росії, адже йдеться про “боротьбу між демократією й тиранією” у широкому розумінні.

“Росія є загрозою для України, Китай – основна загроза для США, а союз Китай-Росія-Іран – виклик для всього світу. Якщо не відбудуться зміни у ставленні Заходу до Росії, зміни у самій Росії, то через 15-20 років світ очікує нова “вісь зла”, до якої увійдуть не тільки КНДР, Китай, Іран та РФ, але й деякі європейські країни”, – вважає Данілов.

Нагадаємо, секретар РНБО заявив про “шалені успіхи” на Кримському напрямку.

Данілов про закінчення війни: Не все від нас залежить

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button