Україна

Данілов пояснив, чому окупанти проводять “вибори” на ТОТ


Данілов пояснив, чому окупанти проводять вибори на ТОТ

Російські окупанти примушують на тимчасово захоплених територіях місцевих мешканців брати російські паспорти.

Проводячи псевдовибори на окупованих територіях росіяни прагнуть ввести ці землі в правове поле Російської Федерації із метою розбудови мобілізаційної інфраструктури. Про це у вівторок, 5 вересня, написав Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у своєму X (колишній Twitter).

“Одним із завдань росіян, які проводять фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях України, є потреба примусово залучити більше людей в армію РФ”, – зазначив він. 

За його словами, окупанти примушують брати російський паспорт а далі готують “нових громадян РФ” до примусового призову в армію країни-агресорки.

“Діяльність руху опору, вихід з окупованих територій, знищення окупаційних адміністративних центрів та колабораціоністів, а головне – звільнення українських земель українськими силами оборони – це комплексні заходи для руйнування планів насильницької русифікації, які вже були в українській історії, починаючи з Петра І та Катерини ІІ. Шкода, що дехто про це забув”, – підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених окупантами територіях України – на частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих “ДНР” і “ЛНР”.

В ОП відреагували на “псевдовибори” Росії на ТОТ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button