Україна

Данілов попередив про небезпеку


Данілов попередив про небезпеку

Росіяни не можуть нас перемогти на полі бою, тому намагаються розхитати ситуацію всередині країни, заявив Данілов.

Росія програючи на фронті намагається дестабілізувати ситуацію в середині Україні, задіюючи всі можливі ресурси, зокрема, й релігійні установи. Про це у п’ятницю, 4 серпня сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

 

Він же підкреслив, що церква активно стала використовуватися ворогом в останні два тижні.

“Йдуть величезні кампанії дискредитації, йдуть спецоперації  в інформаційному просторі не тільки на території нашої країни, але й на заході. В цьому беруть участь, на превеликий жаль, релігійні установи, які підпорядковані РФ”, – наголосив він, не уточнюючи про що конкретно йдеться.

Данілов висловив жаль з приводу того, що Верховна Рада України не ухвалила закон, який стосується діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території України.

“Шкода,  що депутати Верховної Ради до цього часу не ухвалюють закони, які б поставили крапку в цьому питанні. Цим треба займатися, бо якщо ми залишимо цю не вирішену проблему, то тільки питання часу, коли вони будуть задіювати людей, когось у відкритому, а когось в закритому форматі, для досягнення своєї мети”, – наголосив секретар РНБО.

Данілов уточнив, що йдеться про відповідність діяльності УПЦ МП Конституції України.

“Ми кажемо, що якщо ви маєте центр реєстрації в Московії, то майте на увазі, що це не припустимо в той час, коли у нас іде війна з Росією”, – наголосив він.

Битва за Лавру: суд відхилив позов УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button