Україна

Данілов не виключаює обмін Богуслаєва на українських полонених


Данілов не виключаює обмін Богуслаєва на українських полонених

Секретар РНБО допустив можливий обмін заарештованого президента Мотор Січі на українських військовополонених.

 
Колишній директор Мотор Січі В’ячеслав Богуслаєв своїм проханням включити його у списки на обмін підтвердив, що є російським агентом. Не виключено, що його можуть обміняти на українських полонених. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у ефірі телемарафону у четвер, 11 травня.
 
“Він просто в цьому листі підтверджує, що він був російським агентом і що його дуже тягне. От і все”, – сказав він.

За словами Данілова, Україна зробила велику помилку, коли на початку незалежності не розформувала КДБ. Проте секретар РНБО впевнений, що російські агенти, які зараз діють в Україні, будуть проситися на обмін.
 
Данілов не підтвердив, але й не виключив того, що Богуслаєва можуть обміняти на українців, які знаходяться у полоні Росії.
 
“Ми займаємось поверненням наших громадян, для нас життя нашого громадянина є найвищою цінністю. Тому що, якщо таке рішення (про обмін Богуслаєва – ред.) прийматиметься, це буде тільки на користь нашої країни”, – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, у мережі з’явився лист Богуслаєва до керівника ОП Андрія Єрмака, в якому він просить включити його у списки на обмін з РФ.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк та голова СБУ Василь Малюк заявляли, що не виключають можливості обміну Богуслаєва.

Як відомо, колишнього директора запорізького підприємства Мотор Січ затримали у жовтні 2022 року. Його підозрюють у роботі на Росію, співпраці з бойовиками “ДНР”, а також у блокуванні постачання військової техніки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button