Україна

Чиновника КМДА відправили під домашній арешт через побори з перевізників


Чиновника КМДА відправили під домашній арешт через побори з перевізників

Заступника начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та керівника транспортного підприємства підозрюють в одержанні хабарів.

Чиновника Київської міської державної адміністрації (КМДА), який отримував хабарі від перевізників, відсторонили від посади та відправили під домашній арешт. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

“Печерським судом Києва відсторонено від посади заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту”, – йдеться у повідомленні.

Керівнику транспортного підприємства обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у сумі 3 млн гривень.

Як відомо, заступника начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та керівника транспортного підприємства, що виступав у якості посередника, підозрюють в одержанні хабарів з підприємців, що здійснюють пасажирські перевезення у Києві.

Упродовж 2024 посадовець в односторонньому порядку ініціював розірвання договору про здійснення перевезень на одному з міських автобусних маршрутів. У якості “компромісу” підприємству, з яким розірвали договір, запропонували щотижня платити по 40 тисяч гривень за право возити пасажирів на маршруті.

Кожен автобус за будній день мав платити посадовцям КМДА 800 гривень, за вихідний – 600. У якості посередника для передачі коштів виступав директор транспортного підприємства, наближеного до керівництва Департаменту транспортної інфраструктури.

Задокументовано низку фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму 280 тисяч гривень.

 

 

Нагадаємо, сьогодні також повідомлялося. що офіцера відділення Центрального управління ВСП (Військова служба правопорядку у Збройних Силах України) викрито на одержанні хабара.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button