Україна

Чиновник з інвалідністю під час війни поїхав підкоряти Еверест – ЗМІ


Чиновник з інвалідністю під час війни поїхав підкоряти Еверест - ЗМІ

Очільник Київміськбуду Ігор Кушнір з довідкою про інвалідність виїхав за кордон і подужав займатися там альпінізмом.

Президент Київміськбуду Ігор Кушнір у травні 2023 року підкорив Еверест. Він покинув територію України, оскільки має довідку про інвалідність. Про це в середу, 5 липня, на своєму Telegram-каналі повідомляє видання bihus.info з посиланням на власні джерела.

“Президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною у травні цього року піднялися на Еверест… От тільки як посадовцю вдалося виїхати через стан здоров‘я і підкорити таку вершину, яка дається не всім підготовленим здоровим людям – загадка”, – зазначають журналісти.

Підйом на Еверест обійшовся подружжю в 150 000 доларів.

Пізніше представники прес-служби Кушніра звернулися до видання Українська правда й підтвердили інвалідність голови Київміськбуду.

“Кушнір, дійсно, має третю групу інвалідності, адже з 2005 року бореться із онкологічною хворобою (меланома), що зумовлює, у відповідності до закону, наявність інвалідності третьої групи та періодичні обстеження, у тому числі і за межами України. Йому було проведено низку операцій з видалення метастаз у різних органах та видалення самих внутрішніх органів. Водночас з цим, він є досвідченим альпіністом, який піднявся на два “восьмитисячника” та сім “семитисячників”. Підкорення Евересту було мрією Кушніра, яку йому вдалось здійснити лише у цьому році”, – запевнили представники посадовця.

Кушнір понад 10 років займає посаду президента Київміськбуду. Компанія на 80% належить місту Київ.

На початку 2023 року вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

Додамо, що Державна прикордонна служба в суботу, 3 червня, повідомила, що посилила контроль щодо виїзду за кордон чоловіків призовного віку в умовах воєнного стану через систему Шлях. 

Крім того, Кабмін у травні 2022 року вніс зміни до правил перетину держкордону, дозволивши виїжджати низці категорій військовозобов’язаних чоловіків.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button