Україна

Чиновник сумської мерії закупив неякісний одяг для добровольців на мільйони


Чиновник сумської мерії закупив неякісний одяг для добровольців на мільйони

Закуплений формений одяг не міг бути використаний за цільовим призначенням, а сума завданих збитків сягнула 5 млн гривень.


Правоохоронці викрили факт закупівлі Сумською міською радою неякісного товару для добровольчих формувань територіальної громади зі збитками в понад 5 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Національної поліції у вівторок, 14 травня. 
 
Встановлено, що у жовтні 2022 року міська рада уклала з низкою підприємців договори на поставки для добровольчих формувань форменого зимового одягу.
 
Начальник одного з відділів міськради мав перед укладанням угод перевірити відповідність технічних характеристик товару, а під час поставок – і саму якість. Через неналежне виконання своїх обов’язків фігурант допустив поставку товару невідповідної якості. Підрядники ж отримали на свої рахунки кошти з міського бюджету.
 
Згідно з висновками експертів, закуплений формений одяг не міг бути використаний за цільовим призначенням, а сума завданих збитків сягнула 5 млн гривень.
 
Керівнику відділу Сумської міської ради слідчі оголосили підозру у службовій недбалості. Йому загрожує до п’яти років тюрми.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони попередило закупку військових товарів за завищеними цінами. Йдеться про купівлю 15 тисяч спеціальних навушників.

У Міноборони виявили розтрату на мільярд 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button