Україна

Чиновник Харківської ОДА отримав сім років ув’язнення за хабар

Чиновник Харківської ОДА отримав сім років ув язнення за хабар

Фото: ВАКС / Fаcebook

ВАКС оголосив вирок чиновнику Харківської ОДА

Чиновника було затримано відразу після отримання 1,320 млн гривень хабара за приєднання електроустановки до мереж.

Вищим антикорупційним судом 19 травня оголошено обвинувальний вирок колишньому начальнику Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА, якого у серпні 2020 року було викрито на підбурюванні до надання хабара у сумі 1,320 млн гривень. Про це повідомляє САП.

Зазначається, що чиновник, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК, вирішив переконати представника особи, яка вимагала приєднання електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою подальшої передачі керівництву АТ Харківобленерго.

“Вартість послуг з підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожну з 600 кВт потужностей. Його було затримано відразу після отримання 1,320 млн гривень обумовлених коштів”, – йдеться у повідомленні.

За вироком суду колишньому голові департаменту Харківської ОДА призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що йому належить, з позбавленням шостого рангу держслужбовця та з позбавленням на три роки права обіймати посади в органах державної влади.

Нагадаємо, ВАКС виніс перший з початку воєнного часу вирок. Колишнього заступника директора Державного науково-дослідного та проектного інституту було визнано винним у розтраті майна в особливо великих розмірах.

Також повідомлялося, що ВАКС засудив екс-заступника міністра до десяти років ув’язнення.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button