Україна

Членство України в НАТО – Зеленський оцінив допомогу союзників – 1News


Офіс президента

За його словами, він обговорить це питання із Шольцем ще раз в Мюнхені

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Німеччина та Франція мали б робити більше для вступу української держави до Північноатлантичного альянсу (НАТО). Про це повідомив “РБК-Україна”.

“Я думаю, що Франції і Німеччині треба більше робити, щоб наближати можливість України щодо вступу в НАТО. Вони самі повинні бути зацікавлені і бути в цьому впевнені”, – зазначив український глава.

При цьому він наголосив, що президент Франції Емманюель Макрон йому “багато разів говорив, що це не просто щодо НАТО, він буде підтримувати українське рішення”.

“Пан Шольц відреагував на останній зустрічі в Києві. Він сказав, що всі розуміють, що Україна найближчим часом не вступить в НАТО. Це був його сигнал, він був публічний. Чи це його думка, чи це думка Німеччини, чи це його бачення або реакція на ті чи інші розмови з іншими державами, мені складно сказати”, – додав президент України.

Також Зеленський запевнив, що зустрінеться з канцлером Німеччини в Мюнхені і обговорить це питання ще раз.

1News за темою: Швеція офіційно відмовилася від вступу до НАТО

Як повідомлялося раніше, рішення НАТО щодо перспективи членства України в Альянсі залишається в силі, незважаючи на загрозу можливого наступу Росії.

Водночас в НАТО запевнили, що двері Альянсу залишаються відкритими.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button