Україна

Через масштабну пожежу на сході евакуюють село


Через масштабну пожежу на сході евакуюють село

Роботи з гасіння пожежі на території громади ускладнюються замінованістю території, яка раніше була окупована росіянами.

У Харківській області, зафіксовано масштабну пожежу на площі майже 1200 га. Вогонь перекинувся на село Студенок. З населеного пункту проводять евакуацію. Про це у понеділок, 2 вересня, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

“В Оскільській громаді Ізюмського району триває масштабна пожежа, горять лісові насадження на площі близько 1200 га. Вогонь розповсюдився на село Студенок. Проводимо евакуацію жителів. Кількість евакуйованих станом на зараз – понад 200 людей. На місці працюють рятувальні служби у посиленому режимі, ДСНС, поліція, районна та місцеві адміністрації, структурні підрозділи цивільного захисту ХОВА. Залучаємо додаткові ресурси для ліквідації пожежі із інших областей”, – йдеться у повідомленні.

Пожежу, що вирує в Оскільській громаді, прийшла з Донецької області. 

У прес-службі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України уточнили, що пожежа сталась на території національного парку “Святі гори”. За даними відомства, вогонь спалив 1500 гектарів лісу і перекинувся на житлові будинки найближчих сіл.

Варто зауважити, що з початку повномаштабного вторгнення було знищено близько 9,5 тисяч гектарів лісу нацпарку “Святі гори”. Ще 10 тисяч гектарів – потребує обстеження та знешкодження вибухонебезпечних предметів. За попередніми підрахунками, орієнтовна шкода довкіллю нацпарку “Святі гори”, нанесена окупантами – понад 16 мільярдів гривень.

На півдні Хорватії стримали лісову пожежу, що підступала до бази ракетних військ та людських осель. 

Раніше повідомлялося, що на території Якутії зафіксовано 68 природних пожеж на площі понад 433 тис. га.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 4 =

Back to top button