Україна

ВАКС оголосив про закриття справи Роттердам+


ВАКС оголосив про закриття справи Роттердам+

Прокурор САП не погодився з таким рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) прийняв рішення про закриття справи Роттердам+. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у понеділок, 9 жовтня.

Вказано, що сьогодні під час підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС “ухвалила рішення про закриття справи Роттердам+ з підстав п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України, тобто закінчення строку досудового розслідування, визначеного статтею 219 цього Кодексу, після повідомлення особі про підозру”.

Уточнюється, що таке рішення ухвалили з окремою думкою одного з суддів колегії. При цьому прокурор САП не погодився з таким рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції.

У САП нагадали, що в березні поточного року скерували до суду перший епізод справи Роттердам+ за обвинуваченням шістьох осіб у завданні споживачам електроенергії збитків на понад 19 млрд грн протягом 2016-2017 років.

При цьому 3 жовтня ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та наклав арешт на майно трьох обвинувачених у справі Роттердам+.

Відомо, що прокурори САП щонайменше чотири рази закривали справу Роттердам+. Але у вересні нинішнього року голова САП скасував закриття цієї справи.


Формула Роттердам+ була запроваджена 3 березня 2017 року. Згідно з постановою НКРЕКУ, у ціну електроенергії закладалася вартість вугілля, виходячи з котирувань індексу API2 європейського хаба ARA (Амстердам – Роттердам – Антверпен) + витрати на транспортування в Україну. Отож, у тарифі встановлювалася рівна ціна на енергетичне вугілля українського та іноземного походження. Формула була скасована 23 серпня 2018 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button